GRATIS frakt på bestillinger over 700.- ☀️

GULAB JAMUN

Gulab betyr rose og jamun er et indisk bær som er mørk lilla og har meget spesiell smak. Det er fritterte, myke boller som ligger i sukkerlake. Navnet er gitt fordi i mange oppskrifter brukes rosevann i syrupen og de fritteres på svak varme til de nærmest får en svart-lilla farge. Jeg har ikke stekt mine så lenge og da blir de naturlig nok lysere. Dette er en populær dessert ikke bare i alle delstater i India, men også Nepal, Bangladesh og Sri Lanka. De kan serveres varme i lake sammen eller serveres uten sukkerlake rullet i kokosmasse. IMG_8566 Både ghee og olje kan brukes til frittering, jeg foretrekker ghee for å få en goumet smak. Desserten er dessverre vanskelig å få laktosefri siden tørrmelk er en sentral ingrediens. Denne oppskriften gir ca 25 stk.

GULAB JAMUN

125 gr. Viking tørrmelk

30 gr. upresset panir

1/8 ts natron

30 gr. hvetemel

1 dl fløte

6 ss ghee til steking

Sukkerlake :

300 gr. sukker

200 gr. vann

3 grønne kardemommekapsler

Fremgangsmåte :

  • Panir bør være godt avrent og ikke presset, men som en masse. Ha alle ingrediensene foruten fløte i en bolle og bland ut eventuelle klumper. Lag en deig med fløte. Form til små boller på størrelse med valnøtter, det må ikke være skrukker i bollene for å unngå at de sprekker under fritering.
  • Fjern skallet og knus kardemommekjernene grovt. Mål opp sukker og vann. Ha alt i en kjele og sett det på middels varme til alt sukkeret er helt oppløst. Ta kjelen av platen.
  • Varm ghee, stek bollene på svak varme til de blir brune. De skal snus slik at de blir jevnt brune rundt hele.
  • Ta forsiktig opp med en fiske sil, la fettet renne av og legg over i varm sukkerlake. Bollene vil utvide seg og suge til seg sukkerlake.
  • De serveres både varme og kalde. Spises med skje. Oppbevares gjerne i kjøleskap og kan stå i opptil 14 dager.
IMG_8563

Nirus tips :

Har du ikke ghee, kan gjerne rapsolje brukes til steking. Gulab jamun kan varmes i ett minutt i mikrobølgeovn og serveres med vaniljeis som varm eplekake med is.

For en mer "kongelig" smak, kan du ha en usaltet pistasj nøtt og/eller en kardemommekjerne i midten av hver bolle før den stekes. Det er faktisk knall godt!
Briljer på kjøkkenet
Rask frakt
Best i test (TV2 Hjelper deg)
Enkelt og godt