GRATIS frakt på bestillinger over 700.- ☀️

Fordeler med mynte

Hvorfor spise mynte?

Mynte er en herlig urt som frisker opp både smaken og ånden. Siden den også forebygger tannsykdommer, er den en naturlig ingrediens i tannkrem, pastiller og tyggegummi. Som en enkel form for tannkrem kan man knuse mynteblader og pusse tennene med mosen, det motvirker hull i tennene og gir frisk pust. I vesten er den mest kjente peppermynte. Den er rik på antioksidanter og vitamin A.

Mynte frisk

HELSE

Har du høyt blodtrykk, kan du blande myntepuré med honning og drikke med vann. Har du lavt blodtrykk, kan man balansere den ved å blande myntepuré med litt rosa Himalaya salt og drikke med vann. For mage- og tarm sykdommer kan man knuse bladene med vann og presse saft, inntaket motvirker dannelse av sopp og bakterier. Samme saft kan smøres på blemmer i munnen. Ved hoste, slimdannelse og forkjølelse bør man spise mynte daglig – helst lage mynte saft. Det fjerner forøvrig hikke. Bli kvitt mageknip og magesmerter ved å mose mynteblader og blande i litt sukker, drikk blandingen med et glass vann. Dersom man har sår, mos mynteblader og smøre på sår som heles raskere og avkjøles. Mynte fjerner vond lukt og kan brukes i salater, dressinger og drinker. - I varmen kan den blandes i drinker eller brukes som kald mynte te. Det avkjøler i varmen. - 1 ts mynte juice blandes med 1 ts honning motvirker diaré og motvirker dårlig matlyst Mynte te virker som antibakteriell, kok som te og blande med sukker. Drikken er en god hjelp ved luftveisplager. Munnsår kan for eksempel heles ved å pensle litt mynte saft med q-tips. Saften hjelper fantastisk godt mot kløe etter bitt av mygg og andre insekter. Mynte holder unna insekter, maur og mygg! Bruk av mynte åpner luftveiene ved forkjølelse. Et gammelt kjerringråd mot kolera er inntak av like deler av mynte, sitron- og løk saft! Høres ikke godt ut, men er utmerket i isteden for å bli dehydrert. Er du plaget av astma, prøv en blanding av mynte- og basilikum blader, lag te og drikke en gang daglig.

HUD

Mynteblader er utmerket for hudpleie, lag en skrubb ved å blande havregryn og myntejuice, det sies å fjerne døde hudceller. Lag en maske av å mose mynteblader og bland i litt honning, det gir friskhet og glød til ansiktet. Antirynke maske lager du ved å blande 1 ss av myntejuice, yoghurt, honning og eggehvite! I Ayurveda sies det at å knuse blader og blande med sitronsaft fjerner avfallsstoffer og motvirker kviser, akne og fet hud. Mynteblader og rosevann kan blandes for å fjerne akne og kviser. Ønsker du myke, rosa lepper så kan de pensles med mynte og koriander juice. Har du tørr hud på føtter og hæler, lag en hjemmelaget "krem" med myntepuré og oliven olje. Det gir både myke føtter, fjerner vondt lukt og tørr hud på føttene. Har du ikke behov for noen av disse tipsene, så kan du rett og slett nyte mango mynte lassi, vann til golgappe eller mynte lassi. Håper det vil friste til å prøve disse kjerringrådene.

Lykke til!

Briljer på kjøkkenet
Rask frakt
Best i test (TV2 Hjelper deg)
Enkelt og godt