GRATIS frakt på bestillinger over 700.- ☀️

Fiskeburger med brød av kikertmel

Det er deilig med variasjon i smakene vi kjenner til. I butikkene finner vi alt fra kortreist, håndlaget og eksklusive produkter. Vi kan boltre oss fra øverste hylle med vegetar, sjømat, økologisk eller ferdigmat. Uansett syns jeg hjemmelaget mat alltid er best. Her har jeg laget en hjemmelaget fiskeburger med glutenfritt brød. Ved å kombinere klassiske smaker fra norsk og indisk kjøkken gir jeg deg muligheten til å utfordre smaksløkene. Curry pasten min er HOT og inneholder mange aromatiske krydder, derfor trenger du kun dette glasset for å skape magien i retten. Du kan bruke mindre paste dersom du liker en mild smak. Fiskeburger.curry_ Til denne burgeren har jeg bakt et brød av kikertemel og havregryn med løkfrø. Man kan bruke spelt eller andre meltyper for å få deigen smidig og ikke for løs. Denne hjemmelagde kombinasjonen passer ypperlig med min forfriskende Mango og Lime chutney som er søt, men også litt syrlig grunnet limen som gir en litt sterk ettersmak. Tør du å gi smaksløkene en utfordring? Her ser du oppskriften på magien:

Fiskeburger

Du trenger: Fremgangsmåte:

- Del torsken i fire og pensle ca ½ ss Nirus curry paste, fordelt på begge sider. - Bland raita mix i en bolle med kulturmelk, og la svelle mens du gjør det øvrige. - Ha litt olje i en varm stekepanne og stek fiskestykkene forsiktig på begge sider. - Del hamburgerbrødet i to og varm det godt i samme stekepanne.

Værsågod, her er en lekkerbisk; med grønnkål, curry burger, løkringer, raita som dressing og Nirus mango og lime chutney isteden for ketchup.

Curry fiskeburger

Hamburgerbrød med kikertemel

Du trenger:
  • ½ pk fersk gjær
  • 2 ts sukker
  • 1 dl vann
  • 150g kikertmel
  • 150g havregryn
  • 200g fint speltmel (evt fint glutenfritt mel)
  • 5 dl melk
  • ¾ ts salt
  • 50g smeltet smør/olje
  • Sesamfrø eller løkfrø til pynt
Fremgangsmåte:

- Løs opp gjær i lunkent vann og tilsett sukker, la det stå til du ser at det begynner å heve. Du kan male havregryn til mel eventuelt bruke gryn. - Ha mel og gjærblandingen i eltebolle og tilsett væske og smør etterhvert. - Når deigen er elastisk og har sluppet kantene i bollen, dekk den til og sett lunt til heving. min en halv time. - Form til boller i ønsket størrelse og trykk de flate. Etterheve i 30-40 min. - Pensle med vann og pynt med sesamfrø eller prøv løkfrø, slik vi gjør til naan. - Stekes i ca 12-13 min på 230° midt i stekeovnen. Avkjøles, fylles og nytes.

Lykke til!
Briljer på kjøkkenet
Rask frakt
Best i test (TV2 Hjelper deg)
Enkelt og godt