GRATIS frakt på bestillinger over 700.- ☀️

Egg Parantha

Matpakken min som liten

Er det ikke rart at man husker spesifikke "lukter" fra barndomstiden, hvordan besteforeldre luktet eller aroma av forskjellige retter. Jeg vet akkurat hvorfor jeg minnes matpakkene jeg fikk som liten. De både luktet godt og smakte fortreffelig! Egg parantha Det er med stor respekt jeg minnes at mamma sendte slike herlige matpakker hver eneste dag. I Norge er det ganske utenkelig, men i India står mammaene opp mellom kl. 05:00-06:00 for nettopp å lage en varm god frokost og en deilig matpakke. I dag har det blitt mer vanlig med varm mat i kantinene på skolen. Parantha har jeg lært deg tidligere. Hvis du ikke har sett den oppskriften så ta en titt på den før du starter på denne. Det herlige frokostbrødet som de aller, aller fleste indere elsker, kan lages uten og med fyll. I dag deler jeg noe som jeg fikk i skolematen min, når det ikke var tid til noe særlig forberedelser. Tenk det var raske versjonen, hvordan var de når det var god tid :) Du får 4-5 lefser av denne deigen og trenger ett egg pr stk.

EGG PARANTHA

280 g sammalt hvetemel

½ ts salt

1 ts timianfrø

2 ss olje

2 dl vann

3-4 ss olje til steking

Fremgangsmåte :

  • Lag deigen for hånd eller i en eltemaskin.
  • La den stå og hvile i minimum 15 minutter på kjøkkenbenken. Ha litt vann på hånden og kna deigen med neven, deigen skal være smidig.
  • Lag et emne på ca 60 gram, rull denne i mel, kjevle en lompe på ca 6 cm i diameter, smøre litt smør over hele og rull den sammen. Press sammen på toppen, rull i mel og kjevle forsiktig til ca 12 cm i diameter
  • Varm en stekepanne, ha i denne lompen (uten fett). Snu med en steke spade, når lompen skifter farge. Pensle med ½ -1 ts rapsolje, snu den igjen.
  • Knus et egg rett på parantha og ha på salt og pepper. Dersom du ønsker, kan egget vispes først. Resten er slik som når du steker egg, noen liker løs plomme og andre godt stekt. (Plommen er vanskelig i matpakke).
  • Lompen kan også brettes i to som en halvmåne, slik at alt henger sammen eller serveres som en flat pannekake. Mango og lime chutney smaker godt til.
Egg parantha mango & lime chutney

Dette er garantert en populær matpakke!

Lykke til!

Briljer på kjøkkenet
Rask frakt
Best i test (TV2 Hjelper deg)
Enkelt og godt