GRATIS frakt på bestillinger over 700.- ☀️

Chicken 65

Hvorfor denne retten kalles chicken 65, vet du kanskje ikke. Den er ikke like populær som chicken tikka masala i nord-India og har opprinnelse fra Chennai i Tamil Nadu. Det var noen som sendte inn ønske om å få oppskriften. Så da jeg var i India i sommer, fant jeg via en gammel artikkel i Times of India at navnet er blitt til fordi retten inneholdt 65 chili pr kilo kylling! Mens noen kokker påstår at det er fordi retten er laget med 65 ingredienser. Jeg tror heller at det sistnevnte er mer gjeldende, det høres ganske urimelig ut med så mange chili. Jeg har laget den ganske sterk, men det er bare å tilpasse din gane eller sløyfe chili helt, men da kan den muligens ikke kalles chicken 65. Chicken65 For vegetarianere kan den lages med blomkål, sopp eller panir. Jeg kan tenke meg at aubergine også kan være et alternativ, uten at jeg har prøvd det. Next time :) Dersom du trenger erstatning for egg, anbefaler jeg ristet kikertemel. Da kan man gjerne droppe maisena helt. Slik som tikka masala, lages den i 2 prosesser. Først skal kyllingen marineres i en spennende marinade og deretter stekes. Så skal det lages en saus med løk, hvitløk, soya saus, ketchup og chili saus.

CHICKEN 65

Marinade

600 g kylling

2 ss yoghurt

4 ss knust løk

1 ts ristet spisskummen

1 ts sesamfrø

1 ts garam masala

1 ts chaat masala

1 ts chilipulver

frisk chili etter smak

2 ss frisk koriander

½ egg

3 ss maisena

Noen spiseskjeer olje til steking

Tarka

3 ss olje

150 g løkterninger

1 ss raspet ingefær

2 fedd hvitløk

1 ts malt spisskummen

1 ts malt korianderfrø

2-3 frisk chili i ringer

3 ss soya saus

2 ss ketchup

chili saus

½ del vann

2-3 ss frisk koriander

Chicken65

Fremgangsmåte :

  • Skrell og knus løk i kjøkkenmaskin, del kylling i biter. Bland alle ingrediensene utenom olje og la kyllingen stå i marinade i ½ time.
  • Stek kyllingbitene i olje og la overflødig olje renne av på kjøkken papir.
  • Varm olje, ha i løkterninger og stek disse lys brune. Tilsett revet ingefær og hvitløk. Stek et par minutter og fortsett med malt spisskummen og korianderfrø.
  • Ha i stekte kyllingbiter, chiliringer, soyasaus, ketchup, chilisaus og vann. Vend de godt i sausen til de er gjennomkokt. Avslutt med frisk koriander.
De kan gjerne serveres med løkringer, raita og ris.

Prøv den. Det smaker veldig godt, lover jeg!

Briljer på kjøkkenet
Rask frakt
Best i test (TV2 Hjelper deg)
Enkelt og godt