GRATIS frakt på bestillinger over 700.- ☀️

Chana daal

Chana betyr ert og daal er et fellesord for linser og bønner. Denne typen er egentlig brune kikerter uten skall som er delt i to. Linser og bønner er meget proteinrike og et naturlig tilskudd for vegetarianere eller andre som ikke vil ha animalsk protein. Du kan lære mer om dette i mine kokebøker "Indisk mat på norske fat" og "Masalamagic - Magien i det indiske kjøkken". Chana daal Du kan justere hvor mye saus du vil ha ved å variere vannmengden. Jo mer vann, desto mer saus og desto mildere smak. Så avhenger det av hvordan du koker linsene, koses de i åpen gryte uten lokk, med lokk eller i en trykkoker. Jeg bruker trykkoker, som er en meget energisparende måte å koke mat på.

CHANA DAAL

1 ss ghee

½ ts gurkemeie

chilipulver etter smak

1 ts salt

300 g chana daal

6-7 dl vann

SAUS :

2 ss ghee

1 ts spisskummen

1 ts sennepsfrø

200 g tomat terninger

1 ss raspet ingefær

1 grønn chili

1 ts garam masala

2 ss frisk koriander

chana daal

Fremgangsmåte :

  • Skyll linsene et par ganger før bruk. Varm ghee og tilsett gurkemeie, chilipulver og salt. Tilsett linser og vann. Kok til linsene er møre.
  • Varm ghee, tilsett spisskummen og sennepsfrø. Når de så vidt freser, ha i frisk tomat i små terninger. Kok alt i ca 5 min og mos godt slik at tomatene blir helt melne.
  • Ha i resten av ingrediensene, spar halvparten av frisk koriander til pynt.
  • Når alt er godt blandet, vend sausen i de kokte linsene.
Pynt med frisk koriander og ringle med ghee. chana daal nan basmati ris Denne smaker deilig som gryterett med ris eller som suppe med papadam eller nan.

God fornøyelse!

Briljer på kjøkkenet
Rask frakt
Best i test (TV2 Hjelper deg)
Enkelt og godt