GRATIS frakt på bestillinger over 700.- ☀️

Bildedryss og tanker rundt fredsprisen

Dette er klart en uke i mitt liv som jeg kommer til å huske lenge. Først og fremst synes jeg det var stort at India og Pakistan fikk en fredspris sammen, det gir en positiv link til nabolandene som ofte fremstilles som rivaler. Samtidig fikk det norske ekteparet May-Britt og Edvard Moser tildelt årets nobelpris i medisin for sin hjerneforskning! Dobbel seier for meg som har to hjemland!

IMG_5109

IMG_5114

Det står stor respekt i alt det fantastiske som er gjort med mot og gjennomføringskraft hos både Malala og Satyarthi ji, men det jeg følte mest på var at det finnes så mye barnearbeid i India. Visst vet jeg at det finnes, men at tallet var stort, er fortsatt et sjokk. Så kommer spørsmålet om hvordan man kan bidra som enkeltindivid? Det er et ansvar alle og enhver må vurdere selv og jeg har mine prosjekter som kun føles som en dråpe i havet. Det sies jo at sammen kan man flytte fjell og bruke tro, håp og kjærlighet som virkemidler. Derfor gjelder det i all høyeste grad å fortsette med det!

Over til selve dagen! Jeg fikk æren av å lage en deilig meny og da valgte jeg en ren vegetar rett med palak panir og daal makhani. Siden maten ikke kunne tilberedes på Fredsprissenteret, laget jeg alt ferdig på kurssenteret og troppet opp med alt allerede klokken 09:30! Direktesendingen på VGTV kan du se her. IMG_5058

IMG_5062 IMG_5091 IMG_5088

Oppskriftene og fremgangsmåten finner du som er linket over. For å lage palak paneer, har jeg også lagt ut hvordan man lager paneer her. Den ene opplevelsen overtok den andre fra første talen direkte fra Rådhusplassen, det norske pikekoret med vakker sang og god underholdning, senere prisutdeligen, samarbeiskonsert med pakistanske og indiske artister på gamle Logen. Avslutningen med fredspriskonserten med celebre artister Queen Latifa, Gabrielle, Frida Pinto, Bollywood blaster med BollyFlex.

IMG_5066 IMG_5068 IMG_5075 IMG_5078 IMG_5132

Det var en verdig avslutning og fabelaktig konsert. Jeg gleder meg til å følge disse heltene fra hverdagen og se resultatene av tiltakene som settes i verk.

Siden Satyarthi sa : "I am leaving back a piece of my heart in Norway", bør det være stor mulighet for at vi får besøk av han igjen!

Briljer på kjøkkenet
Rask frakt
Best i test (TV2 Hjelper deg)
Enkelt og godt