GRATIS frakt på bestillinger over 700.- ☀️

15 kalde drikker for sommeren

Kanskje den beste delen av sommeren er over? Eller så får vi påfyll av litt solskinn igjen snart? Kalde drikker mener jeg kan nytes uansett på denne tiden av året! mango isbiterMango isbiter Jeg har alltid fått skryt for tennene mine av tannlegen. Det er ikke bare fordi jeg har vært flink til å pusse tenner to ganger om dagen, men jeg er sikker på at det har noe med oppveksten og vaner å gjøre. I mine første 8 år i India, var det ikke mye brus eller kullsyreholdig drikke selv om man normalt skulle anta det i et varmt klima. Da jeg flyttet i 1977 var det heller ikke i Norge så høyt forbruk av brus og saft som i 80-90 årene. Heldigvis viser statistikken en nedgang i bruk av sukkerholdig drikke siden år 2000 (jf. Forskning.no). Vannmelon juiceVannmelon drikk Partypunsj med mango, epler og granateplefrø Shikanji - sur eller søt lemonade hjemmelaget smoothie med mango og jordbærMango og jordbær smoothie

Med eller uten melk

Kald drikke var forbundet med masse isbiter sitron, frukt, kald melk eller syrnet melk, krydder og sukker når vi skulle avkjøle oss. Dersom man skulle bruke melk, ble den kokt for så å avkjøles. Dette er lærdom gitt av rishiene som i følge Ayurveda fant ut at asiatere mangler et enzym som spalter laktose, når melken kokes fordøyes den lettere. Jordbær lassiJordbær lassi Mango shake Mynte lassi Thandaai med mango eller med safran I India har vi masse mango om sommeren og den er selvskreven til kos i varmen slik som jordbær for nordmenn. Mango ble avkjølt i isvann før servering, både som dessert og i drikke. Derfor finner du flest oppskrifter med mango, først senere i Norge ble jeg kjent med å servere den sammen med vanilje is. Ellers kan jeg nevne kald chai og kaffe, noe som først kom til Norge med kaffebarer mens jeg har laget det siden jeg var 15 år gammel. Tomat juiceTomat juice

Med eller uten krydder

Ikke bare i matretter og dessert, også i drikke brukes de magiske krydderne. I 99 % av tilfellene lager jeg drikkene med noe krydder, her er valgmulighetene mange. Alt fra ingefær, kardemomme, kanel, mynte, fennikel osv. kan brukes. Krydder gir mye smak slik at man for eksempel ikke trenger brus og saft hele tiden, men du må nok ta deg tid til å lage disse selv. Bidraget mitt er mangopuré som vi får plukket selv i India (egen reklame). Aam pannaAam panna - krydret mango drikk Kaanji - rødbet juice Mango mynte lassi

Jeg håper det vil inspirere deg til å sette i gang med noe hjemmelaget. Lykke til!

Briljer på kjøkkenet
Rask frakt
Best i test (TV2 Hjelper deg)
Enkelt og godt