GRATIS frakt på bestillinger over 700.- ☀️

10 vegetar- og vegantips i julen

God jul, kjære lesere.
Her er noen tips til deg om du er vegetarianer/veganer eller ønsker litt mindre fokus på kjøtt i ellers så kjøttrike måltider i høytiden. Du skal ikke se bort i fra at kjøttetere blir fristet og spør om å få smake litt :) Det skjer nemlig titt og ofte med meg.
Jeg får også stadig høre at det ikke er vanskelig å være vegetarianer når man kjenner det indiske kjøkken og det stemmer! Det er så mange smaker og varianter av vegetarmat, at jeg får ofte problemer med å bestemme meg for hva jeg skal lage. Dessuten er det ikke noe som heter forandringer fryder? Kanskje du skal imponere gjestene og servere noe helt utenom det vanlige? Vel; muligens ikke på selveste julaften, men i romjulen når du har fått nok ribbe og surkål?

LINSEKAKER

Det indiske kjøkken bugner av linser og bønner og vi kan lage linsekaker med forskjellige smaker. I fjor laget jeg vegetar julestek, i år må jeg forandre menyen. Da har jeg kommet frem til disse lekkerbiskene, de er smakfulle og proteinrike.
Linsekaker

VEGETARSTEK

I år har jeg mamma på besøk og hun er vegetarianer, allergisk mot nøtter, gluten og melk går heller ikke. Så det blir litt begrenset, men det er ikke noe problem for meg siden jeg bruker slikt i jobben 🙂
Vegetar nøttestek

NIRUS PAPRIKASAUS

Hurra for denne smakfulle sausen, jeg ble veldig begeistret for denne smaken! Den kan også serveres kald som dip sammen med rotstekte grønnsaker eller som dip. Jeg har også brukt den som fyll til bakt potet. Det var rett og slett supergodt!
paprika saus

ALU KI TIKKI // POTETBURGER

Tikki; betyr runding, en potetburger som stekes i stekepanne. Serveres med flere typer chutney og spises med skje. Den kan fint lages uten loffskiver (det gjør jeg) men loffskivene gjør tikkien mer sprø. Alu tikki

FALAFEL

I India har vi faktisk noe som ligner, men er laget av andre linser og bønner. Disse kan du lage som kaker istedenfor boller :)
Falafel

KIKERTSALAT

Server som tilbehør eller forrett. Har du mulighet til å få tak i chaat masala, tilsett 2 ts av denne indiske krydderblandingen. Det vil sette en ekstra god smak på denne. Kikertesalat Chane ki chaat

FUSION POTETSALAT

Denne retten kan ikke kalles indisk potetsalat, fusion potetsalat er muligens mer passende. Når jeg har besøk fra India blir denne servert med god hell både til grill og indisk tapas. IMG_4343

AUBERGINE SANDWICH // GRILLET AUBERGIN MED HALLOUMI

Sandwichen passer godt som et lite mellom måltid, som tilbehør i stedet for kjøtt eller i en tapas meny. Denne kan lages i grill, stekeovn eller stekepanne. For å få en mer krydret smak, brukte jeg min tomat chutney under osten.
Aubergin halloumi

JERNRIK SALAT

Dette er en fusionrett fra Nirusverden 🙂 Altså mikset med ting jeg liker, men du kan forandre slik det behager deg. Dampede brokkolibuketter, ruccola eller spinatblader er gode erstatninger og jernkilder. Den kan spises til lunsj eller brukes som tilbehør.
IMG_3470

OVNSBAKTE KORIANDER POTETER

Her er en god vri på vanlige potetbåter :)
Koriandermarinert poteter
Ribbe eller vegetar; vær valgets kavalér og nyt julematen. Tenk gjerne på de som ikke har alt og bidra om du har lyst, se innlegget om Narayan seva.
Ønsker deg og dine en fredfylt høytid. GOD JUL <3
Briljer på kjøkkenet
Rask frakt
Best i test (TV2 Hjelper deg)
Enkelt og godt