GRATIS frakt på bestillinger over 700.- ☀️

10 kaker til morsdag

Kaker som smaker

Det bor en baker i Østre Aker, den sangen sang vi mye da barna mine var små. Hvis man lytter etter er det skildret livsfilosofi og praktiske situasjoner i enkle sangtekster. Nå var det ikke mye filosofi i denne sangen da, men her kan du få en liten oversikt over forskjellige kaker du kan lage til alle slags anledninger. FruktkakeFRUKTAKE Hva er det som definerer en kake egentlig? Vanligvis er det sentrale ingredienser som egg, sukker, hvetemel, smør og bakepulver. Er det ikke rart når man også har kjøttkaker og medisterkaker etc. av helt andre ingredienser? Så da gjelder det ikke bare søte smaker. Det er litt vanskelig å forklare hvorfor det er slik. Også kan man fortsette å spekulere, pannekake som slett ikke er en kake, men en lefse? På en annen side har man julekake som egentlig er gjærbakst, vel jeg blir ikke klok på dette så best å gå over til temaet i dag.

Med eller uten egg

Helt til jeg selv begynte å bli opptatt av å bake kaker uten egg, hadde jeg en meget bastant mening om at det ikke gikk an å lage gode kaker uten egg. Jeg var helt sikker på at de hverken kunne bli like luftige eller gode, men jeg har etterhvert overrasket meg selv og laget oppskrifter som jeg selv er meget fornøyd med og som andre har gitt gode tilbakemeldinger på. Den vidunderlige mangopureén vår (egen reklame), har for min del åpnet en helt ny verden av kaker med smak og kan erstatte egg konsistensen. Her er noen veganske kaker som jeg gjerne foretrekker nå. Vegansk appelsinkake VEGANSK APPELSIN KAKE Vegansk mango og bringebær kakeVEGANSK MANGO OG BRINGEBÆRKAKE Vegansk mango iskakeVEGANSK MANGO ISKAKE

Med eller uten hvetemel

Så har vi det klassiske og uunnværlige hvetemelet. Videre var jeg bestemt på at klassiske kaker uten hvetemel, ikke kunne smake godt. Først da minstemann fikk allergier og hvetefri kost ble en del av hverdagen, ble jeg tvunget til å eksperimentere andre mel typer i norsk bakst. Heldigvis hadde jeg et godt overblikk over alternativene på grunn av jobben min, videre bruker vi flere av disse mel typene på en annen måte i indisk kjøkken. Kikertmel bruker vi mye i indiske dessert, men nå gjaldt det bruk i kaker, boller, pai, nan osv. Jeg fikk til noen helt melfrie varianter også. glutenfri rullekake med mangokremGLUTENFRI RULLEKAKE MED MANGOKREM Glutenfri eplekakeGLUTEN- OG EGGFRI EPLEKAKE

Med eller uten smør

Her gikk jeg tidlig over til å bruke rapsolje i kaker og bakst. OG, ja det går an å vispe sukker og olje dersom du ikke kan bruke smør! Med tiden og mer erfaring, har jeg i enkelte oppskrifter redusert fettmengden ned til 60 % av opprinnelig oppskrift. Det er faktisk bare å prøve seg frem, eller hva tenker du? Her kan du prøve MANGO ISKAKE MED MØRK SJOKOLADE, MANGO OSTEKAKE eller VEGANSK MANGOKAKE. Nå nærmer morsdag seg, neste søndag, for å være eksakt. Her er noen tips til kaker og bakst som vil gjøre ethvert mammahjertet glad :-) IMG_6889GLUTENFRI PAVLOVA MED MANGOKREM
Briljer på kjøkkenet
Rask frakt
Best i test (TV2 Hjelper deg)
Enkelt og godt