StreetFood

Vegansk pannekake av rismel // Dosa

May 11, 2022

Vegansk pannekake av rismel // Dosa

DOSA – jeg kan si ordet og kjenne at munnen blir full av vann. Tror nesten det kan gjelde alle indere, spesielt de som ikke bor i India fordi man ikke får tak i det like lett.

La meg gjenta, det indisk kjøkken er mye mye mer enn tandoori og naan, de som har vært i sør-India har smakt denne fantastiske lunsjen. Ellers er den ukjent så fremt man ikke har vært på sør-indisk restaurant. Så dilla er jeg på retten: hver gang jeg er i India, er det minimum lunsj første dag og siste måltid før avreise.

For deg som ikke kjenner retten, er det en pannekake fylt med sterkt krydrede poteter. Inntil videre kan du bruke jeera alu oppskriften. Den serveres med kokos chutney og en sterk suppe med grønnsaker som kalles sambhar.

IMG_3568Siden den er ganske mettende er det vanlig frokost i sør, gjerne uten sambhar og da kalles den masala dosa.Dessverre er det litt tidkrevende å lage den, dersom du skal lage den fra bunnen av. Formen skal være tynn og ganske stor nesten som en pizza. Det er vanskelig å forme disse enn pannekaker av hvetemel. Det finnes hurtig variant med semulegryn, men her er original oppskriften.

DOSA

3 dl ris

1 dl hvite linser

Fremgangsmåte:

  • Bløtlegg ris og linser hver for seg over natten. Mal de hver for seg i en kraftig kjøkken maskin med litt vann.
  • La heve på et lunt sted min 4-5 timer, over natten om vinteren.
  • Ha i litt salt og bland alt sammen til en pannekakerøre.
  • Stekes som pannekaker, gjerne på takke for å få stor størrelse. Drypp noen dråper olje og snu den.

Dosadosa (1)

PS! Må serveres straks, ellers blir den helt sprø.

Husk å ha litt god tid når du lager disse! Lykke til